Friday, December 31, 2010

- new year, new wish, new hope -

tirai 2010 bakal berlabuh..
tabir 2011 bakal disingkap sedikit demi sedikit.

segala yang berlalu dalam tahun 2010 bakal menjadi ingatan.
yang buruk dijadikan sempadan untuk membina hidup yang lebih baik.
yang bakal dilalui akan dihadapi dengan lebih tenang dan dinantikan.

tahun baru
harapan baru

semoga tahun yang bakal berlayar ini akan memberikan kehidupan yang lebih baik dan penuh dengan kegembiraan serta kebahagiaan untuk kita semua.

harapannya,
hasil kerja yang mantap.
kegembiraan yang berterusan.
kekuatan mental dan fizikal yang baik.
kebahagiaan rumahtangga yang sempurna.
berharap kehadiran orang baru di tahun baru.
InsyaAllah
Aminnn.....

- mitos lagi -

dulu dah cerita pasal mitos senggugut.
kali ni cerita mitos yang saya buat sendiri.
sebab saya ni suka betul duduk sorang2 tu pastu dok pikir macam2. haha...
jangan ikut! bahaya...

mitos 1 - membayangkan kapal terbang itu sangat besar. dalamnya luas boleh lari2 main2. okey, teringat ni pasal baru pertama kali naik kapal terbang pada umur 26 tahun setengah. haha... rupanya, kapal terbang tu dalamnya macam naik bas je. sempit jugak. huhuh

mitos 2 - jgn tidur meniarap, kaki bersabung. nanti mak meninggal cepat. tak sayang emak ke? hakikatnya, memang tak sopan kaki duk bersabung macam tu. kot orang jalan2 tersadung, jatuh ke apa ke?tak ke naya.. lagi satu, ajal maut kan Allah yang tentukan. huhuhu...

mitos 3 - menyanyi di dapur nanti dapat suami tua..
errr...beza 8 tahun, takdela tua kan...?haha..
hakikatnya bukan apa, kot2 tengah syok2 menyanyi, hangit hangus segala kang apa yang dimasaknya tu...huhuhu




to be continued....

Thursday, December 30, 2010

- tahniah Harimau Malaya -



TAHNIAH!!
tahniah buat pasukan bola sepak Malaysia yang berjaya bergelar Juara buat kali pertama Piala AFF Suzuki 2010.
Alhamdulillah.
kali pertama setelah 14 tahun kejohanan.
juga tahniah buat Safee Sali yang menjadi penjaring terbanyak kejohanan.
tapi rasanya lebih tahniah kepada penjaga gol pasukan Khairul Fahmi yang banyak menyelamatkan percubaan2 Indonesia terutamanya semasa tendangan penalti.
fuh!!!
berdebar2 masa tengok tv malam tadi.
akhirnya....
dan....





esok cuti!!!
hehehe...

Saturday, December 25, 2010

- comel! -



okeh.
dulu2 surat jadi penghubung.
zaman sekarang, dah macam2.
email.
mobile phone. merangkumi call terus, sms, mms, 3g.
facebook.
twitter.

dalam sekelip mata je kita dah tau apa ceritanya orang di hujung dunia tu.
apa yang diceritakan sebenarnya ialah....







mak saya pun dah ada facebook!!!
haha...
comel oke!

hihi...
saya pulak yang terlebih excited.
drama sungguh!

Friday, December 24, 2010

- menghilang -

saya terpikir2...
ke manakah menghilangnya Zack Zukhairi-Realiti Konspirasi?
rindu hendak membaca naskhah komik beliau.
penulisan yang sangat santai.
membacanya boleh tergelak sorang2.
rasanya ramai yang menantikan entry beliau.
mungkin ada masalah.
tapi follower masih setia menanti.
berdasarkan blog Fatin Liyana yang mengenali mr.Zack, beliau dalam masalah peribadi.
takpelah.
kita tunggu saja ya...

Thursday, December 23, 2010

- belajar : perbezaan -

ok.
oleh kerana kita sekarang berada di kedah, hari ini kita belajar tentang perbezaan antara kedah dan selangor. (mestilah dengan selangor sbb saya orang selangor..derr...)

perbezaan yang jelas tidak akan diceritakan di sini seperti warna bendera ke apa ke..
perbezaan yang dimaksudkan dari segi bahasa, gaya, makanan dan apa jua yang saya baru tahu setelah berkahwin dengan orang kedah.

1. toyu - ayat "ayam masak toyu". mati2 saya ingat toyu tu taucu. rupa2nya kicap. toink!

2. bubur asyura - versi selangor ialah bubur nasi yang dicampur macam2 seperti kekacang, sayuran dan ubi-ubian jadi pekatla.bukan cair macam bubur nasi mcD tu. tapi versi kedah ialah, seakan2 kuih talam sbb ia menggunakan tepung, bukan beras. dan sedikit manis. campurannya ialah segala jenis kacang. errmmmm....




err...dua je dulu boleh tak?
tiba2 idea tersangkut tak sampai.
huhu...
bersambung lah di lain entry yang entah bila ya..
daa....

Tuesday, December 21, 2010

- bukan rezeki -

lepas menunggu..
punya menunggu.
akhirnya.
kau datang jua..
huhu...
buat gempak la..
sakit tau.

bermakna...
bukan rezeki aku lagi.
takpe.
sabar.
cuba lagi.



oh ya!
online di tandop.
rumah mertua.
;)...

Sunday, December 19, 2010

- lambat -

ok
saya tau baru semalam sy tulis sy takde idea untuk diterjemah di sini.
tup tup..
hari ni ada pulak entry baru.
gelak. ha ha ha...

berdebar.
banyak sebab untuk rasa debaran itu.

menanti sesi persekolahan baru dibuka.
bekerja di tempat baru.
yang sememangnya baru.

berdebar kerana 'hari' yang sepatutnya sudah terlepas.
apa akan jadi seterusnya?
mungkinkah?
tapi harapan itu tidaklah tinggi.
cuma debaran itu yang terasa kuat.

takut?
bukan.
tak bersedia?
bukan.
cuma berdebar.

tiada apa2 langkah untuk memastikan kerana belum punya kesempatan.
mungkin petang nanti.
atau esok pagi.
tunggu saja lah.

doakan yang baik2 untuk saya ya?
sampai jumpa lagi.

Saturday, December 18, 2010

- mode : senyap -

assalamualaikum.
ok.
saya tau saya dah lama tak update entry ni.
senyap.
diam seribu bahasa.
wah...bukan main lagi.
bukan apa, cuma idea tidak datang menjengah minda.
nak buat entry baru pun, tak ada apa yang boleh diterjemah ke ayat.
syahdu sungguh!

mungkin..
saya akan kembali setelah sekolah dibuka.
mungkin. tidak berjanji.
maaf ya.

Friday, November 19, 2010

- bahagia -

melihat gelagat kanak-kanak, itu membahagiakan.

melihat kejayaan anak2 murid, itu membahagiakan.

bekerja tanpa tekanan, itu membahagiakan.

mengingat kenangan2 lama terutamanya zaman belajar, itu membahagiakan.

tapi....
lebih membahagiakan bila.....

melihat encik suami tidur nyenyak sampai rasa nak kacau je.
melihat encik suami makan dengan penuh selera.
memegang tangan encik suami.

paling membahagiakan bila menghantar encik suami pergi kerja.
sungguh!

p/s : oke, ini simptom kesedihan bila keseorangan di rumah sementara encik suami on duty..huhu

Thursday, November 18, 2010

- pindah : waktu itu sudah tentu akan tiba -

cuti sekolah bermula sudah. berterusan bermula dari Hari Raya Aidiladha. namun, tugas cikgu tidak pernah bercuti. sudah diperingatkan dari awal lagi, kami perlu kembali ke sekolah selepas cuti Aidiladha ini bagi menyelesaikan kerja2 yang belum selesai.

tapi, sebelum berakhir sekolah, kami dapat berita yang aku sendiri tak pasti yang ianya melegakan aku atau tidak. mai aku cerita dulu rentetan peristiwa di sekolah seminggu sebelum berakhir persekolah sesi 2010.

majlis persaraan guru besar.
bermula dengan hi-tea antara guru dan ajk pibg di kelab polis titiwangsa. kemudian sambutannya di sekolah bersama anak2. puan hajah noraini diarak menaiki mercedes yang dipandu agak laju oleh puan saloma..tak dan anak2 nak melambai. tapi kembali semula ke sekolah yang mengundang persoalan di benak fikiran anak2.hahaha...

hari anugerah cemerlang.
yang mana hari aku menjadi superwoman tanpa supermannya...huhu
dari pagi berkejar untuk tayang video aktiviti sekolah. problem pulak nak tayang dengan laptop aku. mentang2 la dah uzur. banyak songeh pulak projektor tu. kemudian, berlari kejap sebab p.a tak ready dengan lagu sekolah. terpaksa menyanyi manual. kemudian berlari pulak ke bahagian hadiah yang kekurangan orang. dan sambil2 mencuri masa untuk mengambil gambar. nasib baik tugas yang itu dapat di sub kepada en.Jasmi yang banyak sangat menolong aku sepanjang aku di cbn 2.

hi-tea guru, pengawas dan tahun 6.
di restoran berputar seri angkasa, kl tower. sekali lagi. dan mungkin buat kali terakhir untuk aku. sebab?
aku dapat berpindah ke selangor. sedih. bukans ebab apa. sebab....aku mungkin tak dapat lagi bekerja dalam suasana seperti di cbn 2. bayangkan..... gpk2 dah macam kakak je. korang boleh bergurau dengan gpk macam korang bergurau dengan cikgu2 biasa jugak. aku rasa tak banyak sekolah macam tu. tapi aku lega sebab, kesusahan aku untuk ke sekolah mungkin dapat dikurangkan. lebih dekat.(insyaAllah..)

hari terakhir di sekolah.
berjaya untuk tidak menangis di depananak2 semasa berucap.tahan....
tapi tidak tahan bila sesi bersalaman antara guru. oh! mana mungkin untuk tidak menangis. walaupun hanya dua tahun di cbn 2.

doakan aku mendapat rakan sekerja seperti di cbn 2 ya. seram sejuk mahu melapor diri di sekolah baru yang masih tidak diketahui di mana.

p/s : selamat hari raya aidiladha.

Thursday, November 11, 2010

- upsr 2010 -

assalamualaikum semua...

uish...lama betul tak update blog..berhabuk sungguh.segala sawang melekat.huhu...



hari ni nak update pasal keputusan UPSR.

ya!!mana2 cikgu sekolah rendah confirm berdebar2 pagi tadi nak terima result. kalah la budak2 nya..



samalah di CBN 2.

tapi...alhamdulillah syukur sebab peratusan meningkat.

BM PEMAHAMAN 100%, BM PENULISAN 97%, BI 99.2%, MATH 99.2%, SN 100%...
paling best bila bilangan yang 5A tu meningkat berbanding tahun lepas. 28 orang!! cikgu2 tahun 6 confirm la seronok. Guru Besar apatah lagi. hadiah sempena persaraan katanya...

so, enjoy gambar je la...




the 5A's girls....

congratulation, girls!!
bravo CBN 2....












Wednesday, November 3, 2010

- mee rebus -

mula bercuti sempena perayaan Deepavali hari ini. sampai hari ahad..5 hari cuti..whoaaa.....

tp keja masih berlambak.. nak2 bila dah masuk sekolah balik nanti. sebab next week ada Hari Anugerah Cemerlang. dan saya dapat kerja yang paling banyak dan penting. pengsan boleh?

bila cuti ni mulalah tekak nak makan macam2. so, hari ni try buat mee rebus yang dari hari tu lagi teringin nak buat. alhamdulillah dapat jugak buat. rasanya? ok kot..haha sapa lagi nak ambil hati sendiri..
resepi kopipes dari blog kak hana..
problem pulak nak kopipes...

so, jemput makan...


Tuesday, November 2, 2010

- langkawi n perlis -

lama betul tak menjenguk ke sini.
kesian blog saya ini...huhu kesibukan melanda. campur dengan tugasan luar. tak menang tangan dibuatnya. itupun mencuri masa utk menjenguk laman sosial yang satu itu.

weekend lepas, bertemankan kawan2 dan anak2 ke perlis dan langkawi untuk lawatan akhir tahun. letih tak terkata. sebab? bertolak ke sana dengan keretapi. pertama kali dalam seumur hidup ni naik keretapi. tapi semangat itu kurang disebabkan faktor kesihatan dan cuaca yang kurenggg....

bertolak malam jumaat dari kl sentral jam 9.30. samapai di arau jam 8 lebih.
terus bertolak pusing2 perlis.



pagi sabtu, bertolak pula ke pulau langkawi.
berjalan2 dan bershopping2..kepenatan.



anak2 kecewa kerana tak dapat menaiki kereta kabel disebabkan cuaca. kasihan mereka. tapi diseleamatkan dengan bershopping segala jenis coklat di pekan kuah.

jam 7 di arau , kami bertolak pulang ke kl.
sampai di kl pagi isnin jam 6.

terus ke sekolah.


bersambung dengan kisah yang malang di petang isnin..

Thursday, October 21, 2010

- 20102010 -

ari tu melngut kat pantai..
semalam, dengan tekadnya, ke Melaka pulak. boleh? memang boleh pun. balik sekolah rehat2 dulu, lepas tu lebih kurang jam 4, bertolak lah kitorang ke Melaka. Stadium Hang Jebat. macam apa je. kalah orang Melaka sendiri nak sambut Melaka Maju 2010.

So, cerita dengan gambar je lah ye..

baru sampai, panas2 terik..stadium kosong lagi. semangat!!
hero malaya..yg mana satu ye??

enjoy poco2...

bunga api tanda perasmian...berdentum2 bunyi eh..

lautan hijau..pelajar sekolah buat persembahan padang.
sebenarnya, pergi dengan harapan dapat la bertuah memilik rumah. haha... tak dapat rumah, yang lain pun oke.. tapi...yang ado?? tengokla yang datang stadium pun lebih 50000..uhuk2...
takpelah, takde rezeki. jalan2 pun oke. sampai kat Nilai lebih jam satu. kat sekolah pun mengantuk..huhuhhuhu....




Sunday, October 17, 2010

- gambar pilihan -

gambar2 pilihan semasa melaghuk di Pantai Bagan Lalang...

bebudak main pasir...


sotong terbang...

layan....

usha dulu part mana yg best...latar belakang, Sepang Gold Coast..

with layang2 si mamat nakal...


eh, tersesat lak menu nasi ayam di sini...

senyummm.... ;)

- bagan lalang dan nasi ayam, mn satu pilihan hati? -

heheh...tajuk tah pape...
setelah puas melaghuk kt pantai bagan lalang semalam... mood hari ni agak ok. walaupun kebosanan kesorangan di rumah di hari minggu yang panas...

sabtu,
konon-kononnya nak berjalan2 jauh. sambil2 curi masa tengok wayang. tapi cancelled. gara2 kereta terlebih dahulu dihalakan stereng nya ke pantai bagan lalang. cadangnya en.Alang nak pusing2 Sepang Gold Coast yang baru dibuka itu. tangok dalam paper macam cantik je kan. tapi memang cantik pun.. lagi2 kalau dapat masuk free.hahaha...

terus berjalan sepanjang pantai. pantainya pendek je, tapi meriah sebab semua bertumpu di satu tempat. ada potensi leh ganti PD la jugak.. mini PD. haha melalut!
jalan punya jalan, tengok2 ada geng main layang2.. kelab besar gak rasanya ni. ala layang2 yang leh control2 tu. siap kuar bunyi macam kete merempit lagi.. apa lagi! dok melayan itu jela... best! sambil tergelak2 tengok sorang mamat ni nakal duk mengacau pengunjung yg ada kat situ dengan layang2 dia. mula en.Alang berangan nak punya satu. tapi sebelum tunjuk main kt umum kena belajar bagi terer dulu...

tak jadila kaki melangkah ke panggung.. terus layan makan besar. berdua je, besar manalah sangat. masing2 tong kecik pulak tu. hahaha...

ahad.
jenguk2 peti ais, ada ayam yang ari tu saja2 beli. weee... buat nasi ayam. dah lama tak merasa nasi ayam buatan tangan sendiri. apakah???

resepi.

NASI
2 cwn beras
stok ayam
bawang merah, bawang putih, halia, rempah 4 sekawan (untuk ditumis)

SUP
2 ketul ayam
bawang merah, bawang putih, rempah 4 sekawan (untuk ditumis)
halia
sesuku kiub ayam Knorr
garam
air sebanyak rasa

AYAM
ayam
kicap
madu

KICAP
2 sudu kicap
setgh sudu kecil madu
stok ayam

CILI
1 biji lada besar merah
tomato
1 ulas bawang putih
stok ayam
garam
gula

CARA
1. buat stok ayam dulu, sekaligus buat sup. saya tambah kaki ayam. tumis bawang dengan rempah. masukkan ayam. masukkan air. biarkan api sampai ayam agak empuk.

2. keluarkan ayam untuk digoreng. perap ayam yang separuh empuk dengan kicap dan sesudu madu. goreng dengan api sederhana.

3. untuk nasi. tumis bawang dengan rempah. masukkan beras yang sudah dibasuh. masukkan air stok ayam secukupnya. masukkan ke dalam rice cooker. masak macam biasa.

4. untuk sup. lebihan stok yang tadi, dimasukkan sedikit serbuk lada putih. jangan banyak2. sikiiittt je. nak sedap lagi masukkan batang saderi. siap.

5. untuk kicap. campurkan kicap, madu dan sedikit stok ayam. kacau2. siap.

6. untuk sos cili. blend lada besar, bawang putih, sedikit tomato. dah blend, panaskan di atas api sederhana. masukkan sedikit stok ayam, garam dan gula secukup rasa. siap..



sudah siap.
menunggu en.Alang balik kerja. hmmm.....

Thursday, October 14, 2010

- terhenti seketika -

aktiviti menaip untuk post terkini akan dihentikan seketika.
tuan rumah ketiadaan masa dan mood yang baik.
masih mencari waktu dan masa yang sempurna, baik, dan seangkatan dengannya.

harap maklum.
terima kasih.
teruskan berziarah di rumah2 yang lain.
mohon maaf dan undur diri.

Thursday, October 7, 2010

- mee ladna -

post tertunda.

menu semalam....
mee ladna. ini sebab ari tu makan kat umah kawan en.Alang, Jai. isterinya buat mee ladna. sedap. so, duk teringin, konon nak minta resepi dari dia. sampai sudah tak tertanya. aku punya tak menyabo, menggagau la surf kat interner. en.Google kan ada. eheh...


Bahan
  • mee kuning
  • ayam potong kecik2
  • daging
  • sotong
  • udang
  • bawang merah
  • bawang putih
  • lada hitam
  • baby corn
  • bunga kobis
  • tepung jagung
  1. untuk mee kuning, panaskan sedikit minyak. masukkan meekuning yang sudah dibasuh. kemudian masukkan kicap pekat@manis. siap diasingkan.
  2. untuk kuah. memula, tumis bawang merah dgn bawang putih sampai wangi.
  3. kemudian masukkan ayam dan daging, tumis sampai empuk.
  4. masukkan sedikit kiub ayam knorr.
  5. masukkan air, masukkan udang dan sotong.
  6. masukkan lada hitam yang ditumbuk.
  7. masukkan sayuran yang diingini.
  8. perasakan dengan garam secukup rasa.
  9. masukkan bancuhan tepung jagung dan air untuk pekatkan kuah.
  10. siap. boleh makan.

sebenarnya, boleh masukkan sos tiram, tapi sebab takde dalam stok, so takdelah aku masukkan. gunalah apa yang ada dalam simpanan. alhamdulillah sedap jugak.
en.Alang pun suka.

senyummmm.....

Wednesday, October 6, 2010

- 3 in 1 -

ok.
entry 3 in 1 activity sepanjang 4 hari lepas. bermula hari sabtu yang kebosanan di rumah sebab en.Alang duty siang. so hari ahad dia ajak pergi kenduri kahwin his colleage kat Sijangkang nun. jauh rupanya kalau dari Nilai ni. udahler jalan macam naik kuda je. adeii... senak perut aku dibuatnya. naik pulak vtec yang macam apa je. lagi la senak..

ni la tokei vtec..tp ari tu jd co-pilot je sebab sorang lagi offer nak jadik driver kehormat..


ni pulak konon2 geram la tu..haha...


balik kenduri, kebosanan pulak kat rumah. en.Alang ajak jalan2. so aku decide pegi Seremban nak tengok wayang kononnya. tapi satu cite pun tak best. tapi sbb filem rajnikant tengah tayang, ramaila yang seangkatan dengannya. cancelled nak tengok wayang. jalan2 kosong je la kami. sempat mengorat si upin. heheh...




isnin malam pulak, tempat kerja en.Alang tong2 wat open house. memang tradisi diorang sejak bertahun dah. tahun ni buat kat carwash milik en.Bujal pulak. macam2 makanan ada. tak terdaya nak masuk perut lagi dah.

macam kemaruk ayam je en.Alang ni..heheh...

abes dah jam 11. aku tak larat mintak en.Alang hantar balik dulu. then dia patah balik untuk kemas2.
minggu ni penuh pulak schedule. shooting untuk majalah, weekend ada camping dalaman. terus sambung dengan bengkel next week. adeiii... yang lomahnya, sampai pukul 4 ptg, kat area gombak pulak tu.. huwaaaa..... jauhnya!!!
padan muka aku!

Monday, October 4, 2010

- pancake -

weekend ni hati berbunga2 je.. hehehe gedik sungguh la ko dila..
bukan apa pun.. saje nak mengade..kan?hahaha... ari tu try masak pancake. resepi kak hana. mmg dari dulu nak mencuba pancake ni. dengan kata melayu nya, lempeng la.. tapi canggih sikit kan. haha...
alhamdulillah menjadi.. en.Alang pun suka. siap request lagi tu. senyummm..... bukan senang nk dengar en.Alang request ulang2 masak ni. hihi... senyummm lagi!

okeh! ni resepi dari kak hana. i kopipes je ye..


bahan-bahan
2 biji telur
6 sudu butter - cairkan
2 1/2 cwn tepung naik sendiri
2 sk baking powder
2 sb gula
2 cwn susu segar
2 sb lemon juice - optional
secubit garam


cara-cara
campurkan kesemua bahan danblend sehingga sebati.
biarkan sebentar dalam 10 minit.
cedok sesenduk adunan dan masak sehingga habis.
hidangkan panas-panas dengan topping pilihan...



yummy!!!!






Monday, September 27, 2010

- serba tak kena -

entah kenapa, 2-3 hari ni semuanya serba tak kena. mungkin disebabkan bulan mengambang penuh ni. aduh! teruk...

semalam, kakak ipar 1 family datang ke rumah. alang2 nak bershopping tikar, tidurlah semalam di rumah kami. cancelled semua plan nak gi open house dan kenduri. habis? takkan nak biarkan tetamu kot kan...

masak nasi lemak untuk sarapan. boleh pulak aku lupa nak tekan suis kat periuk nasi tu. adalah dalam 20 minit terbiar. en.Alang dah buat muka. membebel jugakla dia. tapi memang selalu kena bebel pun... huhu

hari ni pulak.
tetamu datang ke rumah, aku boleh pecahkan balang kuih. sudahlah bekas memang dah sikit, pecah pulak lagi. taktaulah kenapa dengan aku ni. tetamu balik, kena bebel lagi dengan en.Alang.. entahla...

so, mood hari ni suram, muram, kelam je.... mujur tak hujan macam kat luar sana.. huhu...
sedih betul jadi diri aku ni...

p/s : bertambah2 sedihnya dari minggu lepas lagi...

Thursday, September 23, 2010

- mode-upsr habis, terasa kelas lain pun habis -

upsr 2010 dah habis... hari last tadi terasa macam ape je langsung tak masuk kelas... haha macam 2 hari sebelum ni aku masuk kelas.. gpk ku yang baik ati tak buat relief kelas untuk aku.. lalala... tapi kena standby untuk bebudak masuk dewan pulak... itu lerr tugasnye.. huhuh

esok dah start balik kelas macam biasa.. owh la haii bocinto aku nak masuk kelas ni.. huhu soalan untuk monthly test 4 pun tak buat lagi..
bebudak pun sure tgh blur2 lagi lepas cuti raya ni..
ngeee....

balik pun lambat sbb diorang ada ujian aptitud.
dalam blur2 sempat cilok idea semalam yang konon2 nak buat daging blackpepper.lalala...

Daging Blackpepper (untuk 2 orang makan je..)

daging dihiris nipis2
1/2 labu bawang besar
1 ulas bawang putih
1 sb lada hitam (ditumbuk)
2 sb kicap manis
batang saderi
lada besar
air
garam

mula2, panaskan minyak. tumiskan lada hitam kemudian masukkan bawang yang ditumbuk. tumis sampai naik bau. masukkan daging dan kicap. masak daging sampai empuk. masukkan batang dan lada besar. siap!


dan bersulamkan bendi celur dengan sambal kicap.

yummy!!!

sila2...

Wednesday, September 22, 2010

- kalut -

cikgu2 tahun 6.
kecut perut.












sorang murid terlambat masuk dewan exam 1/2 jam.
boleh catat sejarah baru kalau betul budak tu tak sampai sekolah.
haru....

Tuesday, September 21, 2010

- cekodok nasi -

malam tadi duk pikir nak buat apalah untuk sarapan pagi ni. jenguk dapur, tengok2 ada nasi lebih. apa lagi? mencuba resepi barulah.
tadaaa!!!!

mak la yang mencadang resepi ni masa raya itu hari. so, berusahalah aku memblend nasi tu pagi2 buta.


ni resepi main belasah je. alhamdulillah, balik sekolah, en.Alang kata ok. senyummmm...


Cekodok Nasi

1 cawan nasi - diblend bersama air sampai halus
3/4 cawan air
sedikit tepung gandum (ditambah kalau bancuhan nasi terlalu cair)
garam

*bahan tumbuk
2 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
cili padi
sedikit ikan bilis


dah gaul2 semua, agak2 macam nak buat cekodok tepung biasa.
jemput2 kan dengan jari, kemudian gireng dengan minyak yang panas.
sedia hidang dengan sos ataupun sambal tumis.





Monday, September 20, 2010

- petua dari orang tua2 -

mestilah namanya petua kan kalau dah daripada orang2 tua. kalau daripada orang2 muda sure namanya pemuda.heheh...

ceritanya beemula emasa di kampung itu hari. masa masak2 untuk sarapan pagi dengan mak. mak berpesan....

petuanya begini...
wahai isteri2...hehe

semasa memasak, bacalah surah Al-Insyirah. tau tak yang mana? yang mulanya "alam nasyrah laka sodrok" tu... haa... kalau tak hafal, kena hafal sekarang.

lepas baca tu, selawat ke atas nabi, kemudian berdoa lah supaya kasih sayang suami kepada kita semakin bertambah.

insyaAllah. kita hanya berusaha kan? yela berusaha untuk cari resepi best2, lepas tu memasak dengan hati yang iklas dan tenang. doa tu pulak cara kita bertawakal pada Allah. berkat ajaran orang2 tua, insyaAllah diberkati.

p/s : sekadar berkongsi.

Sunday, September 19, 2010

- makan -

raya selalu dikaitkan dengan makan2.. apa lagi?memang berebut orang cari hari nak wat open house. huhu... yang tak buat tu, duk bekejar nak pegi rumah mana dulu. perut pun kena simpan, kalau tak baru 2 rumah, perut dah penuh. padahal nak pegi sampai 5-6 rumah.

haha...
korang mesti macam tu jugak kan...jangan tipu! Tuhan marah.. hehe...
aku takat ni takde jemputan lagi dari kawan2 sendiri. tapi kawan2 en.Alang memang dah ada. semalam je dah pegi 3 rumah..huhu alhamdulillah kenyang...

sempat gak melayan movie Cats and Dogs kat Alamanda. orang duk sibuk beraya, kami layan wayang pulak..

dan hari ni, kosong.. takde jemputan pasal en.Alang keje petang.. nak buat sendiri, kami lom mampu. kang mana pulak tetamu nak duduk2 makan. nak duduk kat laman tanah tu? huhu... nanti2 ye. kalau dah ada rezeki nanti, kami buat makan2 jugak. insyaAllah..

tadi pagi buat sarapan nasi lemak. 1st time nih seumur idop wat nasik lemak sendiri. kalau nasi ayam tu, dah biasa. ceewahh!!! berlagak je bunyi..huhu
main belasah je, alhamdulillah menjadi gak. cuma nasi kurang garam sikit. aku memang lemah bab2 meletak garam dalam masakan nih.. semedang je tawar. haha...
sambal pulak buat sambal telur, sebab bilis dah abis stok. baru nak pegi beli nanti ni. hehe...

pas2 ni bolehla buat untuk sarapan bawak bekal lak..hehe.. suka!!

en.Alang? macam biasa, jarang dia nak puji2 ni.. lagi2 bile sememangnya masakan tu tak kena gaya. huhu... takpe, aku masuk lif tekan butang sendiri pun takpe. huhuhu....

p/s : rasa macam nak buat mee rebus pulak...


jom makan!!!

Thursday, September 16, 2010

- raya 2010 -

alhamdulillah...
selamat dah beraya tahun ni. simple. sesimple raya2 sebelum ni. cuma yang berubah adalah status aku. beraya sebagai seorang isteri. hehe...
dan pertama kali beraya berjauhan dengan mak abah sendiri.

cerita raya?
nanti2 la...
malas betul nak menaip sekarang ni. nantilah kalau mood dah datang, boleh cerita panjang.

sekarang ni mempersiapkan diri untuk kembali ke sekolah.

untuk anak2 tahun 6..
semoga berjaya untuk UPSR 2010.

Monday, September 6, 2010

- 3 bulan dan aidilfitri -

sudah 3 bulan berlalu.
rasa sekejap je. macam tak percaya pulak. alhamdulillah semuanya lancar.
seronok. bahagia sangatttt.... haha jangan muntah ijo ye....

tapi sejak pndah nilai ni, agak payah sikit nak wat entry.. bukan apa, cuma tak menyempat je. gambar2 pun banyak tak upload di facebook untuk tatapan warga sekolah. sungguh! tak menang tangan la... inilah ye kehidupannya. teringat pulak macam mana mak mengurus rumahtangga masa kami kecik2 dulu. uh! seram mengenangnya untuk diri sendiri. tapi apa pun, memang kena hadapi la.. kalau tak, macam mana pulak la kan...


la ni..
nak raya dah. tapi mood raya tu tak sampai ke jiwa lagi la. apsal tah.. baju raya pun takde. pakai baju yang dah penah pakai je. insyaAllah kalau sempat, cari la.. kalau tak, pakai je la mana yang ada... syukur sudah...

persiapan pun seringkas mungkin. banyak lagi keperluan yang tak terbeli. tapi insyaAllah kalau ada orang datang, tetap dilayan sebaiknya. jemputla ye....

so, kesempatan tu, nak ucapkan

Salam Aidilfitri buat semua kawan2 bloggers, followers (macamla ramai bebenor...) dan penyinggah2 yang sudi membaca. Semoga lebaran kali ni penuh bermakna buat kita semua.

oh ye! nak duit raya!!!! hehehehe.....

p/s : berdebar....

Tuesday, August 31, 2010

- merdeka dan sedih -

selamat hari merdeka Malaysia ke 53.
bukan setakat Malaysia, bahkan semoga diri kita bebas dari segala jajahan yang tidak diingini. merdeka tahun ni tengah2 minggu, so cuti pun sehari je. dan cuti merdeka pertama kali di nilai. SEORANG DIRI!! sebab en.Alang kerja pagi hari ni.isk..isk..

tapi malam tadi...
selalunya dapat tengok bunga api dekat klcc ataupun dataran merdeka. walaupun tak pegi ke sana celebrate, tapi dari tingkap bilik bujang aku tu dah boleh tengok dah. tinagtkan tahun ni tak merasa la nak tengok kemeriahan bunga api sebesar2 tu. rupa2nya, kat taman sebelah rumah aku ni pun ada buat jugak. walaupun sikit, dapatla tengok jugak dengan en.Alang. cantik. tapi sayangla duit dibakar macam tu je. takpela, duit diorang, kita tumpang tengok je...

so, cuti hari ni, duduk rumah je. apa lagi? jadi full housewife la. mengemas apa2 yang patut. jap gi nak kuar carik barang dapur plk.



kenapa tajuk entry ada sedih pulak?
sedih sebab terbaca pasal cikgu. bukan cikgu buat hal ke apa. cuma sedikit komen pasal cikgu. ketidakpuasan hati la tu. entahla, seringkali dalam apa jua isu, cikgu yang diperlihatkan kesalahannya. memang minoriti, tetapi yang minoriti itula yang dinampakkan seperti sebesar gajah.

aku taknak cakap lebih. takut meleret2. padahal dah taip meleret2 tapi delete jugak. huhu ini blog. bukan diary yang boleh disorok2. biarlah. biarlah mereka berkata, menulis apa yang terlintas di hati mereka. kita bukan boleh menghalang. mungkin yang minoriti itu yang menjadi kegeraman mereka. jadi, mari kita meneruskan kerja kita.

enjoy!!!!

Monday, August 30, 2010

- merdeka 2010 -

Sepanjang dua minggu lepas, sekolah buat program Minggu Merdeka 2010.
macam2 aktiviti diadakan. pertandingan, persembahan. nyanyian. meriah!

paling istimewa tahun ni diadakan pertandingan kelas ceria merdeka. yang mana setiap kelas perlu menghias kelas sempena hari kemerdekaan. apa lagi budak2 ni, penuhla kelas dengan segala saiz bendera. bagus!!

nyanyian lagu patriotik pun semangat. tapi yela budak2 sekarang ni kurang pengetahuan psal lirik lagu patriotik ni. mungkin kurang pendedahan di rumah. macam aku dulu kecik2, memang suka dengar lagu2 patriotik ni. secara peribadinya aku memang sangat patriotik. haha... apatah lagi bila ada pertandingan2 sukan yang melibatkan atlit negara. muahaha... semangat menyokong dengan abah kat depan tv. syahdu mode..

pagi tadi, penutup minggu merdeka tu. saja aku buatkan video lagu tanggal 31 dengan gambar2 sepanjang minggu merdeka. hehe...

layan....







video

Sunday, August 29, 2010

- kacau dodol -

macam dah lama betul tak post.. sebenarnya kebosanan ni. adeh!
tapi malam tadi member en.Alang ngajak gi kacau dodol kat carwash dia. program belia 4B kampung tu sebenarnya. tapi dah member, ajak je la meramaikan lagi.

so, kami dalam pukul 9.30 baru gerak dari nilai ke salak itu. tak sampai setengah jam sampailah. masa tu dodol dah nak menjadi. kira kalau kacau tu, tak sampai 5 minit dah basah peluhla.

en.Alang pulak cakap ni first time nak kacau dodol. hehe aku senyum je. seronok gak. sebab dah lama betul tak tengok orang kacau dodol ni. last, masa arwah uwan ada lagi. dah lebih 15 tahun dah.

bila dah ready, en.Alang mula menunjukkan skill. tapi memang! tak sampai 5 minit, tengok en.Alang dah berpeluh2. mau tak... ingat senang ke nak kacau dodol? ada 3 kawah sebenarnya, tapi kawah yang anak2 muda ni paling lambat nak siap.



yang ni, en.Alang jadik tukang tarik pulak...

bergambar kenangan dengan YB kawasan tu.

sampai pukul 1 jugakla nak menyiapkan kawah yang 1 tu. kesian jari en.Alang melecet pegang sudip pendayung tu huhu...

dah siap, balik rumah terus tido. penat. aku penat tengok! haha...

p/s : rase nak buat kuih utk berbuka, tapi apa ya?

Wednesday, August 25, 2010

- 80 days -

it's been 80 days.

sekejap je masa berlalu. dah 80 hari dah. dah semakin mengenali encik suami. dan banyak lagi sebenarnya yang ingin dikenali daripada encik suami. begitu juga sebaliknya.

alhamdulillah. the flow is smooth. with our doa, parents' bless. also bless from Allah. moga kehidupan ini lebih diberkati dan penuh dengan detik2 yang menggembirakan.










biarpun bertekak kat dapur tu adalah aksi wajib setiap kali nak masak juadah berbuka. huhuh... takpe. kenyang jugak. hehe...

kepada encik suami, saya sayang kamu.. kamu sayang saya?

Tuesday, August 24, 2010

- puji-pujian -

ini satu persoalan. tapi soalannya di akhir entry nanti. so, bacakan dahulu situasinya.
wah!! macam kuiz pulak la..

okeh, begini.

"sambal udang tu beli ke masak?"

apakah!?! "masakla..letih tau blend cili tu" ye ye je...

"alah, pakai ciki giling beli semalam tu je kan.."

"mana?tak sedapla sambal pakai cili tu" sukati je! saja nak buat orang geram.

"hehe.. ok!"

diam.

"ok je?"

"ok tu sedapla.. tu yang balun nak habis tu."

"eleh! memangla.. arif pun makan sekali" saje nak provok...

"mana? arif makan 2 je. sekadar jamah.."

diam. dalam hati penuh dengan taman bunga berkembang mekar. ngeeee....





akhirnya! berjaya buat sambal yang orang cakap sedap. selama ni masak sambal mesti failed. huhuhu... mekaseh sifu2 di sekolah tu..kikiki... menuntut ilmu tau!!

soalannya?
encik jamiel jawab ye.
lelaki ni payah betul nak puji direct ek.. dia kona baik punya, macam malu je. apakah?

ok, sila jawab.
selamat berjaya!

Monday, August 23, 2010

- terasa sengal atau mengong -

pernah korang rasa korang buat sesuatu atau anggap sesuatu itu atas sebab tertentu. tapi bila dah lama lepas tu, baru korang rasa macam bengong je benda tu.
haha... faham tak?

ala...tak paham la tu.
dulu kecik2 kan kita selalu kena nasihat dengan emak lah, nenek lah. pasal macam2 benda. atau korang tengok sesuatu benda tu, lepas tu, anggap benda tu terjadi pasal ada benda lain.

macam aku, dulu kan...
selalu je tengok orang bakar sampah, lepas tu mesti hujan. (dulu2 bakar sampah tak kena denda...) so, aku membayangkan asap dari pembakaran sampah tu akan menyebabkan langit mendung mengundang hujan. bila dah besar masuk sekolah menengah, baru la tau yang awan gelap tu sebab dia dah berat menampung wap2 air. adeh, sengal!


lagi satu pasal pelangi. dulu kan selalu je kalau nak tunjuk pelangi tak boleh pakai jari. sebab nanti kudung. aku taktau ape signifikannya. lepas tu mulalah ajak sesapa yang ada kat sebelah, pergi carik ujung pelangi tu. haha... sampai sudahla ko tak jumpa. lagi sengal!

lagi?
nantilah. rehat jap.

Sunday, August 22, 2010

- jom masak! -

weee.....
semalam first time masak untuk suami terchenta. maksud aku berdua2 je. kalau balik kampung masak jugak, tapi dengan pertolongan mak. huhuhu...

dan,
oleh kerana sudah duduk bersama, maka tunaikan lah tanggungjawab yang penting itu. petang semalam, memusing Nilai untuk mencari perkakas2 rumah dan dapur dan bahan2 untuk masak. sampai dah dekat nak buka dah. sampai kat rumah, en.Alang terus setting dapur, aku pulak kerja menyiang ikan. memasaklah kami bersama2.

tapi kan...
masak dengan en.Alang ni kalah masak dengan mak. uh!uh!... layan je la..
bak kata Asna. gaduh2 manja kat dapur memang perasa tambahan yang menyedapkan lagi lauk berbuka malam tu. siap masak pun dah dekat pukul lapan. even lauk simple je, tapi lega sebab berjaya akhirnya.

weeee.....!!!


p/s : ari ni en.Alang kerja. berbuka sorang2 la nampaknya.

Saturday, August 21, 2010

- tempat baru -

pertama kali.
membuat entry di tempat baru. lain.
hmmmm........

semalam lepas sekolah, kemas2, angkut, drive ke nilai dengan kelisa yang penun beg baju. malam tadi proses memindah masuk barang2 ke rumah sewa baru. letih.

en.Alang sembang2 lagi dengan kawan2 dia. sampai jam cecah pukul 2 pagi. lepas tu dok pikir2, decide terus sahur sebab dah alang2 malas nak bangun lagi nanti. balik sahur dah jam 3 lebih. kemas2 sikit dekat pukul 5 baru dapat tidur. itupun tidur2 ayam.

aku memang.. payah nak lelap bila dah tukar tempat. kena biasakan diri dulu la. tengok en.Alang tidur, nyenyak je. jeles i!!

hari ni banyak agenda gayanya. cari barang keperluan yang penting2 tu. kalau tak, tak sudah la rumah ni. beg pun bersepah je kat ruang tamu ni.

lain2 entry aku tepek lak gambar. la ni malas sikit. rasa nak sambung tido lagi.
daaaa.....

Thursday, August 19, 2010

- merajuk ala2 tak jadi -

cite dah basi. tapi nak tulis gak. takpe basi baru 3 hari hehehe....
ari tu masa lepas cuci2 umah. bukak pose kat umah bujang en.Alang. buka dengan kuih je dulu sebab dah penat sangat, takde selera nak makan.

sedang2 makan tu, sambil belek2 paper expired. ada la iklan pasal movie The Last Airbender. en.Alang ada ajak tengok movie ni sama2. tapi sampai ari tu langsung tak kesempatan. so, aku saje2 tunjuk kat iklan tu.

lepas tu...
"dah tengok dah... (sambil sengih...)

"dah tengok?" (terus masam muka!)

terus rasa pahit karipap yang tengah dalam mulut tu.
en.Alang terus perasan muka aku yang dah macam jeruk maman tu.

"nak tengok?jomla..layan je"

diam lagi. muka tak berubah macam tadi gak.

"ala.. nape diam? merajuk pulak?"

diam lagi.

"dengan din ari tu. dia ajak"

diam lagi.

"laaa...ish"

enough.

"apa?" (ala2 bunyik majuk...)

ok. aku tak merajuk. (ego gak aku) tapi memang aku payah nak merajuk. bukan apa, aku ada sebab2 sendiri malas nak merajuk2 ni. wat letih muka je. sebab en.Alang bukan pandai nak pujuk2 pun.. hampeh je.

cumanya, aku kecik hati sangat2. en.Alang tak bagitau pun yang dia dah tengok ari tu. padahal, sebelum tarikh tayang lagi dia dah janji nak tengok sama2. last2 dia dah tengok dulu. kuciwa, tahu???

tapi, muka jeruk tu tak lama. sebab bukak cite pasal movie The Expendables pulak. kalau dia wat hal lagi, aku betul2 nak merajuk. tak kira.

ok, takpe kan ngade2 dengan suami sendiri.

esoknya kat sekolah, aku terpikir. napa la aku tak betul2 merajuk masa tu. terus cakap tak selera nak makan. masuk bilik. hehehe.... nak tengok apa reaksi dia.
serius! tak penah lagi wat ngada2 macam ni. huhuhu.....

Wednesday, August 18, 2010

- siap dah, weeee..... -

en.Alang mesej.

rumah dah cantik.
siap potong rumput ngan pasang langsir.

weeeeeeee...!!!!!
tak sabar pulak rasenye.
jumaat ni en.Alang dok ngangkut barang dari rumah lama.
uh! lelah tu...
even selang 2 lorong je, kena gak sewa lori. mano nak angkat tilam peti ais sogalo tu. lain la ada troli bosa.. ado sosapo nak bagi pinjam?
huhuh....

dan aku...
bila ek nak ngangku beg2 baju segala ni? sabtu kot....
mau tolong???




p/s : perasaan bercampur baur.




.

Tuesday, August 17, 2010

- setup baru -

salam.
dah masuk seminggu kita dalam ramadhan kan. macam mana semua? puasa ok? sahur ok?
lagi2 yang baru berdua tu. confirm masak untuk yang tersayang kan.
i tak menyempat lagi nak masak untuk en.Alang. huhu.... terkecuali.

semalam pun baru pertama kali berbuka bersama sebagai suami isteri. hari ni sahur pun kat luar jugak. macam mana nak masak? bahan pun takde. en.Alang pun sure tak teruja pun nak merasa masakan aku. haha...

tapi semalam balik je dari meeting SUP (lari cepat walopon kerja tak siap. syyhhhh....) terus balik nilai. sebab en.Alang pun off. so decide nak cuci umah. ingat keje nak mop je. rupa2nya..... banyak nak kena basuh. tingkap berabok 5 tahun tak berlap. huhu... lelah jugak la semalam mengerjakannya.

aku takat larat simbah air jela. en.Alang tukang berus2 panjat2 tingkat. huhu...
sekarang dah clear. cuma nak kena beli tikar, langsir n masuk barang2. hoh! lelah.. lelah...


en.Alang tengah cuci tingkat dapur...
petang ni nak cari barang pulak. harap2 dapat clear semua sebelum bulan depan. dah dekat2 nak raya ni payah sikit.

cakap pasal raya, en.Alang tengah kebingungan risau cuti tak dapat. if tak dapat, setakat off dia sehari sebelum raya dengan raya pertama. lepas raya kedua masuk kerja. huhu... kesiannya dia.. kesian saya juga!!!




p/s : tak sabar....

Thursday, August 12, 2010

- ramadhan moment -

ramadhan kali ini sungguh bermakna.
ramadhan pertama sebagai seorang isteri walaupun..... sambung sendirik..

tapi ramadhan2 yang lepas pasti dikenang dan disemat dalam hati.
korang mesti ada momen ramadhan tersendiri kan.. mesti macam2 punya cerita lah. ada yang sedih, seronok, kelakar, sayu. MMA...

aku dok teringat bulan pose masa kecik2 dulu.
mak abah memang dah ajar anak2 untuk berpose seawal umur 6 tahun lagi. fuh!! memang mencabar.

yela kan...budak2. tau jela.. nak main je kejenye. dah main sure penat. macam tu jugak la aku. boleh pulak diam2 duk cengkelat pose. dulu rumah aku dalam sekolah. nak kata kuaters bukan kuaters. tapi rumah sebelah bangunan utama sekolah lah.

masa mak belum balik lagi, aku dah cepat2 balik, terus menuju ke dapur, ceduk air minum. slurrpppp..... air kosong pun sedap woo!! haha... keji sungguh1 menipu je kejenye... lepas tu buat2 letih pasal taknak tolong mak kat dapur masak lauk berbuka. ya Allah jahatnya aku masa tu. anak2, jangan tiru perbuatan ini. amaran!!

setiap kali ramadhan tiba, pasti peristiwa tu yang aku dok kenangkan. dah buat salah, memang selalu terkenang la.. huhuhu....

ramadhan semasa kat asrama dulu pun best jugak. tugas menghidang digilirkan mengikut dorm. lepas hidang, tadarus sekejap kat surau. lepas bebrbuka tarawikh jemaah. sahur pulak, kalau rajin. tapi aku setiap hari sebab perut memang kena sahur. kalau tak, tak tahan. melainkan bendera jepun berkibar.
haih! best pulak berpuasa ramai2 dengan geng dulu2... rasa nak kembali ke alam sekolah la. main2 je kejenye...

sekarang ni, pertama kali sebagai suami isteri. walaupun duk asing, tapi terasa jugak kelainannya. dulu tak kisah pun orang nak makan apa, janji diri sendiri cukup makan. haha... sekarang, kita duk ingat orang tu sahur apa la kat tempat keja. padahal tahu dah, bukan dia takleh keluar carik makan. huhu...

korang pulak macam mana? mesti ada jugak kan. share2 la...

p/s : rindu la...

Wednesday, August 11, 2010

- 1 hari 1 menteri -

tajuk atas macam tengah kempen politik je gaya. haha..
takde maknanya lah. bahaya la ni kalau nak wat komen pasal politik2 segala ni. so, ini blog adalah bebas. tapi tuan blog punya pilihan sendiri.

bukan apa pun tajuk atas tu. cumanya 3 hari ni aktiviti full jumpa orang2 besar je. huhu...
dari hari ahad lagi.
balik kampung dengan en.Alang. rehat2. yela...en.Alang tak off weekend sepanjang bulan puasa ni. raya pun belum tentu dapat cuti. kesian saya! eh, saya pulak ke...huhu

hari ahad, pagi-pagi lagi emak abah dah keluar ke Parit 4, Sg Haji Dorani untuk program juara rakyat. macam2 aktiviti. tapi me n hubby lambat datang, sebab siap2 terus nak balik nilai.
tapi sempat jugak tengok mak abah masak nasi goreng. hihi kelakar je sebab lelaki yang kena masak. perempuan prepare je. tapi apa susah, lelaki gaul2 je. yang perempuan tukang masuk rencah segala. kan?? ala...utk suka2 je.

mak abah dah ready...

tu dia...nasi goreng udang nanas. hasil idea i la...hihi.

kami tak sempat tunggu sampai penyampaian hadiah. tapi mak meseg bagitau dapat nombor 5 je. okla tu. out of 10. huhu...

perasmi adalah Dato' Seri Khir Toyo. ops! ni bekas menteri besar. tak masuk dalam skop tajuk...



hari isnin.
bawa budak2 koir untuk program dengan Balai Seni Lukis Negara untuk pelancaran satu program.

prepare make up budak2. dari tangan pakar... haha
sempat posing sementara menanti tuan menteri...nampak gems di situ.huhu
budak2 menyambut tuan menteri...

tu dia...

and representing us..on the ramp...sing Negaraku
abes jam 4, terus balik. tak tunggu2 dah.

selasa pulak.
kali ni jumpa Timb Menteri Wilayah. mewakilkan GB.
aduhai...letih!
pun abes dah jam 4.


sedih.
sebab 1st ramadhan tak dapat bersama suami bersahur dan berbuka.
en.Alang tengah dalam duty. huhu....sedih lagi.