Sunday, August 25, 2013

~Set Anak Sihat dan Pintar~


Setiap ibu bapa pasti inginkan anak mereka mempunyai tahap intelektual yang tinggi, berpotensi, bijak kreatif, rajin belajar dan mempunyai tabiat seronok membaca. Memang tidak dinafikan yang cemerlang dalam pembelajaran memberikan peluang yang cerah untuk masa depan anak anda, namun itu semua tidak mencukupi tanpa nutrisi yang baik yang juga penting dalam perkembangan tahap intelektual anak-anak. Omega 3 (terdapat dalam Omega Guard Shaklee)
Sebahagian besar daripada otak terbina dari lemak 'baik' yang juga dikenali sebagai asid lemak Omega-3. Kajian menunjukkan diet yang kaya dengan Omega-3 boleh meningkatkan keupayaan belajar, kemahiran menaakul atau menyelesaikan masalah, meningkatkan daya tumpuan dan ingatan serta perhubungan antara sel otak. Omega-3 juga menunjukkan dapat menyokong keseimbangan emosi dan sikap positif dan membantu menigkatkan daya ingatan ketika mereka tua kelak. Bagi ibu yang sedang hamil trimester II dan III sangat di galakkan mengamalkan Omega bagi perkembangan awal otak bayi dalam kandungan.

Vitamin C
Sebagai ibu bapa prihatin, pasti inginkan anak-anak mendapat khasiat makanan sepatutnya. Lebih-lebih lagi bila sudah bercerai susu ibu, 100% nutrisi harian adalah dari pemakanannya.Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.

Antara Fungsi Vitamin C :
✿ Memelihara daripada jangkitan, dan meningkatkan imuniti tubuh.
✿ Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang.
✿ Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging.
✿ Membantu pertumbuhan dan penggantian tisu dan menolong dalam pengeluaran hormon anti-stress dan interferon. 

Protein Baik / Mealshakes
Protein baik membantu dalam menyuburkan otak. Asid amino yang diperolehi dari protein diperlukan untuk neurotransmitter. Protein juga merupakan blok-blok sel yang terbina di dalam tubuh termasuk lah sel-sel imun, sel-sel darah merah, enzim, otot-otot dan tulang yang diperlukan untuk tumbesaran yang sihat. Jika anak anda sering selsema, batuk dan demam, Mealshakes adalah penyelesaian yang terbaik, di mana ia boleh meningkatkan sistem ketahanan badan anak secara semulajadi.

Oleh itu sediakan keperluan awal bagi merangsang otak si manja. Jika anak anda berusia 1 tahun ke atas, ke semua supplement di atas sudah boleh diamalkan. Harga? Insyaallah mampu milk oleh setiap ibu bapa. Sangat murah berbanding dengan kesihatan dan kecerdasan minda yang tak ternilai harganya kan?

Apa lagi? Boleh order sekarang. Klik button..


berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi?hubungi:
Adilah MTauket 019-3513200
shaklee id 947946
emel: adilahmtauket@yahoo.com
https://www.facebook.com/adilah.mtauket
 

No comments: