Wednesday, August 11, 2010

- 1 hari 1 menteri -

tajuk atas macam tengah kempen politik je gaya. haha..
takde maknanya lah. bahaya la ni kalau nak wat komen pasal politik2 segala ni. so, ini blog adalah bebas. tapi tuan blog punya pilihan sendiri.

bukan apa pun tajuk atas tu. cumanya 3 hari ni aktiviti full jumpa orang2 besar je. huhu...
dari hari ahad lagi.
balik kampung dengan en.Alang. rehat2. yela...en.Alang tak off weekend sepanjang bulan puasa ni. raya pun belum tentu dapat cuti. kesian saya! eh, saya pulak ke...huhu

hari ahad, pagi-pagi lagi emak abah dah keluar ke Parit 4, Sg Haji Dorani untuk program juara rakyat. macam2 aktiviti. tapi me n hubby lambat datang, sebab siap2 terus nak balik nilai.
tapi sempat jugak tengok mak abah masak nasi goreng. hihi kelakar je sebab lelaki yang kena masak. perempuan prepare je. tapi apa susah, lelaki gaul2 je. yang perempuan tukang masuk rencah segala. kan?? ala...utk suka2 je.

mak abah dah ready...

tu dia...nasi goreng udang nanas. hasil idea i la...hihi.

kami tak sempat tunggu sampai penyampaian hadiah. tapi mak meseg bagitau dapat nombor 5 je. okla tu. out of 10. huhu...

perasmi adalah Dato' Seri Khir Toyo. ops! ni bekas menteri besar. tak masuk dalam skop tajuk...



hari isnin.
bawa budak2 koir untuk program dengan Balai Seni Lukis Negara untuk pelancaran satu program.

prepare make up budak2. dari tangan pakar... haha
sempat posing sementara menanti tuan menteri...nampak gems di situ.huhu
budak2 menyambut tuan menteri...

tu dia...

and representing us..on the ramp...sing Negaraku
abes jam 4, terus balik. tak tunggu2 dah.

selasa pulak.
kali ni jumpa Timb Menteri Wilayah. mewakilkan GB.
aduhai...letih!
pun abes dah jam 4.


sedih.
sebab 1st ramadhan tak dapat bersama suami bersahur dan berbuka.
en.Alang tengah dalam duty. huhu....sedih lagi.

2 comments:

^^mrs.deana^^ said...

dear..yg bju biru pkai spek dgn Rais Yatim 2 lect sy ms kt upsi...dgn dye bljr painting.dye sgt Humble..artist paling trkenal kt m'sia ni..(sje nk gtau...heheh)

cik dila said...

deana >> kami ke sana pun sbb diminta mengringi koir sempena pelancaran pameran beliau la.. 'Zulkifli Negaraku' hehe....:)