Tuesday, August 17, 2010

- setup baru -

salam.
dah masuk seminggu kita dalam ramadhan kan. macam mana semua? puasa ok? sahur ok?
lagi2 yang baru berdua tu. confirm masak untuk yang tersayang kan.
i tak menyempat lagi nak masak untuk en.Alang. huhu.... terkecuali.

semalam pun baru pertama kali berbuka bersama sebagai suami isteri. hari ni sahur pun kat luar jugak. macam mana nak masak? bahan pun takde. en.Alang pun sure tak teruja pun nak merasa masakan aku. haha...

tapi semalam balik je dari meeting SUP (lari cepat walopon kerja tak siap. syyhhhh....) terus balik nilai. sebab en.Alang pun off. so decide nak cuci umah. ingat keje nak mop je. rupa2nya..... banyak nak kena basuh. tingkap berabok 5 tahun tak berlap. huhu... lelah jugak la semalam mengerjakannya.

aku takat larat simbah air jela. en.Alang tukang berus2 panjat2 tingkat. huhu...
sekarang dah clear. cuma nak kena beli tikar, langsir n masuk barang2. hoh! lelah.. lelah...


en.Alang tengah cuci tingkat dapur...
petang ni nak cari barang pulak. harap2 dapat clear semua sebelum bulan depan. dah dekat2 nak raya ni payah sikit.

cakap pasal raya, en.Alang tengah kebingungan risau cuti tak dapat. if tak dapat, setakat off dia sehari sebelum raya dengan raya pertama. lepas raya kedua masuk kerja. huhu... kesiannya dia.. kesian saya juga!!!




p/s : tak sabar....

4 comments:

Jamiel said...

rumah baru ke?
Biasa la bln pose..
Pasni awk dh dok serumah kan..
Hidup berkeluarga ni mmg tak menentu skit..
Pandai control k la..

aCik GeE cHoMeY said...

rumah baru ek...wah..best nyer..:-)

HajahFizah said...

jd wife staff mas mcm tu ler...kn bersedia raya kn duk umah...uhukss...akak taun ni raya kat usj....raya kedua baru balik...uhuks...

cik dila said...

en.Jamiel >> umah sewa jugak...itula, berdebar gak ni.insyaAllah...

gee >> hehe...best ke?takut ader ler...

kakPijah >> kan?huhu...sabo je la..