Wednesday, March 31, 2010

- menyelam terus minum air terus tenggelam -

huhu...
jadual penuh! bermula semalam. hari ni. sampai selasa depan.
gaya macam engineer je sibuknya. haha.. propa je lebih.. aku kan poyo!!muahaha...
semalam pegi jalan tar dengan kak aisyah. yang konon2 nya kata nak cari bunga tangan tu.
tapi sudahnya takde kata putus. taktau nak beli. sebab bila padan2 kan bunga tu macam tak jadi je.. ke tangan aku memang keras? huhu

konon nak wat macam ni la..tp mcm tak kena je..

tu je la gambar dr ssf. yg lain hampeh je. so takyahla publish..huhu

hari ni pulak. hantar data kat pjbt pelajaran dengan kak za, cikgu cbn1. 5 minit je. tapi balik tu terus melencong ke jln tar jugak. pasal nak tunjuk mcam mana kaler ungu masam yang aku suka sngat tu haha... aiyokkk kak za.. kak za ajar sy buat jahat. haha..

usha2 sekali contoh2 hantaran. macam2. sampai pening jugak la nak decide macam mana. warna apa. sebab bab hantaran memang aku tak decide apa2 lagi. ikutkan mak memang suh hantar kedai je. tapi pengantin bajet macam aku ni, kena pikir 2-3 kali jugak la.
tengok contoh memang cantik je.taktau la bile dah jadi tangan aku yg pembuatnya. huhu...



minat nak buat kaler macam ni. tp kak za kate dull..tak naik.. so...
cari2 lagi. ternampak la 1 design ni. gabungan purple dengan pink lembut. sweet n cantik. makanya... keputusan diambil, aku amik warna 2 tu untuk hantaran kepada pihak lelaki. setel 1 hal. (tu belum hal siapa pembuatnya...)
kak za kate dai leh minta tlg kawan untuk kalau nak sewa apa2. macam boleh dipertimbangkan sebab...harga boleh runding..hehe

balik sekolah dah pukul 1.30 ptg..(punye la lama merendek...)
terus siap2 nak pergi KK Dato' Keramat pulak. aku ada appointment untuk hiv test. ingatkan kejap je la..lama jugak kat sana.
prosedur macam biasa la. cuma macam agak tak sesuai la kaunter2 kat dalam tu. entahla, otak aku yg serabut kot..


inila dokumen yg perlu dihantar seklai dengan borang permohonan nikah ke pejabat agama.


balik sekolah balik.
untuk meeting post mortem dinner pulak.
aduh!
balik rumah jalan jammed. pukul 7 lebih baru sampai. huhu...padahal dekat je.

malam..
report - 2
list untuk kem.
list untuk tunas gemilang.

hoho...
bersabarlah hati.

7 comments:

~ Ibu ZAAZ ~ said...

he he...jahat ke? bukan arr..mengambil peluanggg

cik dila said...

hehe...
peluang ye kak...

zuriani said...

cik dila.. selamat mencari idea utk mendeco gubahan hantaran. masa ni la nak mencuba utk diri sendiri gak, dlm gambo OP nanti mesti bangga tgk hasil tangan sendiri. chaiyokkk!!!

~ thalhazlin ~ said...

dear, hantaran yang ketiga tu memang cantek la!

cik dila said...

cik zuriani : huhu...harap2 kuatla smgt sy ni...tq..

thalhazlin : dlm gmbr mmg cantik..tp bile live suram la plk.ade yg suruh pakai warna terang2 sikit biar naik seri nye..hehe

Renee said...

dilla, klu nk sewa dulang org msa kawin nnti pun bleh.dulang bentuk 4 segi,ader 4 kaki..sng nk deco hantaran nnti sbb xyah letak kain2 dh..

cik dila said...

renee : yeke...emm bole jgk.alhamdulillah..tp nk kene tgk dl..kalo jd nti org bgtau ek...