Tuesday, March 2, 2010

- aku mau...tapi... -

aku teringin.
aku mahu.
aku hendak.

nak DIY sendiri barang hantaran. favor gift. hiasan.
macam2.

tapi...mak dah kata, hantar je barang hantaran tu kat kedai. cantik2 je. harga pun ok. (ok,mak dah kata macam tu.perlukah aku bersudah payah lagi...? perlu!cari duit lebih untuk bayaran itu.)

abah kata, nak beli apa pun kat nilai tu? ketika aku menyuarakan hasrat shopping di nilai 3. isk!!abah ni...orang nak buat favor gift untuk tetamu la...

mak kata, mampu ke nak jahit langsir2 tu semua? ketika aku menyatakan persoalan nak tukar ke langsir rumah. huhu... tu yang aku tak mampu nak jawab. sebab, aku tak sempat. boleh tak beli siap je terus. kuar duit lebih la nampaknya kan...

huhu...
ingatkan nak tulis sebaris dua je. jadi banyak pulak..huhu....


8 comments:

kakngah said...

sebbaik aku xder mesen jahit.
kalu tak.. meh aku tlg jahitkan langsir tu..

Cikgu Seri said...

hehehhe..
penin kan? berhati-hati dengan perbelanjaan..jgn berhabis sgt time nk kawen nih..panjang lg perjalanan selepas majlis yg sehari itu..

~ thalhazlin ~ said...

kalau masih sempat buat, dan yakin awak memang kreatif, boleh je teruskan hasrat kamu. cayunk girlfriend! ;)

cik dila said...

kakngah : ala...boli la 1 kak..tolong den ni haa...huhu

kak era : uhuk2...mmg pening.mcm dah lari pn bajet ni kak...kena mintak sponsor lg ni..huk2...

thalhazlin : thanks dear...nk try jugak, tp bhgn yg kecik2 je...huhu...

farahfatihah said...

wahh bagus nyer siap antar kedai..my mom siap request nak wat sendiri huhuhu kalau i senang je..anatr kedai je kan? kan? papehal ikutkan je kata org tua kita...

asna cute said...

bile majlisnya? =)

Hantaran klu buat sendiri.. last minit bru boley buat. xbley buat awal2.

Semua keputusan yg dila nak buat kena fikirkn majlis nti mcm ne.
macam asna mmg simple jer. hantaran pun buat sendiri..=)

hunnyhafeez said...

wat sndr lg best. ade sntimental value beb! err tp aku dlu pon, upah jer

cik dila said...

cik farah : mmg nak antar kedai je.tp nak ugak kenangan buat sendiri tu..hehe

cik asna : majlis 6 jun.xtaula ape keputusannya ni...kalut!!

mahani : haha...tak menang tgn kan...rs nk tempah semua je.kita giyang kaki.tp ongkosnya tiada yg sponsor...