Sunday, July 4, 2010

- sebulan pertama -

diam tak diam dah nak masuk sebulan selepas tarikh ijab kabul..
macam tak percaya je.

tapi life tak banyak beza macam masa anak dara dulu.
mana taknya. hidup membujang lagi..hahaha..
ok.
bagi semua paham.

aku masih berjauhan dengan encik suami aka en.Alang.
ramai gak yang pelik. boleh pulak duduk jauh2..
jauh tak jauh mana pun. takat kl-nilai tu..huhu..
tp itula masalahnya.
dekat tapi jauh.mcam mana tu.

setelah ambil masa berbincang dan berfikir.
akhirnya aku amik keputusan pindah ke nilai je.
asalnya nak cari rumah kat seri kembangan.tak bast.

lepas tu en.Alang cari rumah kat kota warisan. dapat tingkat 2 pulak. awal2 ni memang la ok. kang dah bertambanh kang.senak nak naik tu.

sudahnya, housemate dia offer nak keluar rumah kakau kitorang nak sewa rumah tu.
okla macam tu.
dan dah try pun pegi sekolah dari nilai. keluar 6.30, sampai 7.20..
kire oklah tu.
tapi memang takleh lebih 6.30 la..
huhu...
memang complicated.

tapi belum pindah lagi, sebab diorang belum keluar.

semalam pulak.
keluar.
en.Alang belanja. yeay!!!
dia nak tebus adiah ms birthday aku ari tu kot..hihi...
syonok!!!
yang tak seronoknya, dia demam..keshian dia.
tak dapat main bowling sama2 dgn cikgu2 sekolah.
takpela...lain2 kali pulak..



esok.
sekolah macam biasa.

masih menanti dan berdoa....

2 comments:

farah said...

aduii yunk..i paham sgt2..i lg la..sorng kt klntan sorang kt srwak..naya..

cik dila said...

ye ke dear...
tu la kan...mencabar betul idup org kawen zaman sekarang ni...huhu