Tuesday, February 23, 2010

- pelamin idaman -

Assalamualaikum..
macam mana preparation b2b semua... sure ok,kan? saya jugak yang sangkut. makin kalut kat sekolah sekarang ni sebab dinner amal dah semakin dekat. meja banyak lagi tak terjual. mari.. mari.. mari.. membeli sambil beramal untuk CBN 2. di samping tu boleh makan2 dan berhibur bersama artis kecil molek CBN 2... (abes sudah aku promot dinner CBN 2 tau... )

lepas dinner, sukan tahunan sekolah pulak. terkejar2 cikgu2 yang incharge persembahan. kesian mereka. (aku juga!!!)

preparation big day pulak yang terstop sekejap. beri laluan hal2 kerja. nasib baiklah wedding aku bulan 6.. syukurrr....

update pasal gambar. sudah terang lagi bersuluh en.Alang dengan teguhnya tidak mahu. hari tu chatting baru tanya intro dia terus memangkah "nak gambar apa lagi..............." panjang tu. cancelled terus aku mahu membodek. akhirnya, OP aku gunakan juhaida. tapi memang kena cakap awal2 yang aku mahukan candid je sebab en.Alang tak mau posing. huh!kesian kan...

tadi pulak, menggoogle pelamin2 yang cantik. sangat banyak. dan pastinya ada yang menjadi idaman. macam korang jugak,kan.. aku juga begitu. sebenarnya dah pick pelamin dengan mak andam masa booking ari tu. tapi macam tak masuk kategori idaman la. boleh tak ek minta kat mak andam supaya tukar2 sikit. kena marah tak agak2? huhu...

aku cuma mahu yang simple. tak serabut. tak perlu banyak2 bunga. tak perlu tiang2 segala. sekadar tirai di belakang yang bersesuaian. mudah tak? macam gambar2 kat bawah ni. sumber semua dari pakcik google.




abaikan hantaran tu ye. suka sangat lagi2 ada pomander ball tu..

harapannya mau buat pomander ball untuk digantung di pelamin seperti di atas. juga digantung di dalam bilik. mampukah aku membuatnya. banyak cara, pakai crepe paper, pakai bunga2.. tapi aku berminat untuk pakai crepe paper. murah tapi agak rumit berbanding pakai bunga terus cucuk je. persoalannya... mampukah aku? huhu...
doa2kan lah aku ye..


9 comments:

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...
This comment has been removed by the author.
NahWaL said...

suke number 3!!simple dan santek dan klasik

.:ANN512:. said...

heyya :)
thanks dropping by kat my blog :)
i baru perasan ur comment kat shoutmix i..hehe

gud luck for preps dear :)

p/s:i suka yg last one.hiks

kakngah said...

apa pulak xleh mintk tukar2 kt mk andam.. ko dh byr dia. dia kene la ikt kehendak customer...

cik dila said...

nawal : yaa...sy juga!!simple tak serabut...

ann512 : u too dear.. ;)

kak ngah : boleh,kn..hehe..nk mntk mcm dlm gmbr..hehe...sycew

zuriani said...

cik dila yg comel..~~ yg last tuhh.. looks perfect!! all the best dlm pencarian pelamin idaman..

^^miszdeana^^ said...

hye dear..sy pn b2b jg,nt blh share ide..i link blog u..hope u 2 :)

cik dila said...

cik zuraini : tq,dear.. mmg cantik tp tukar seat i minat yg double...;)

misdeana : ok, dear... tq!! :)

OpiYa OneL said...

yang last skali tu sgt cantek!!! simple but very nice! hehe..