Wednesday, May 5, 2010

- of wedding cake -

dah jadi trend bila majlis perkahwinan, wajib ada kek kahwin.
lepas bersanding mesti ada masa untuk potong kek. then boleh bagi tetamu n sedara mara makan. ops! lupa. sesi suap menyuap kek, pastu amik gambar.

rasa2 wedding aku nanti ada sesi macam tu tak. haha...
kek tu ada la. tapi suap menyuap tu macam takde jek..ngee.... or else kena paksa, ada la nanti.hihi... (nak tunggu kena paksa pulak...)

of course kek kahwin tu cantik2...
warna ikut tema.
corak bunga2.
2 tingkat.
3 tingkat.
lebih dari itu pun ada.

kalau macam bawah ni. simple.. aku suka.ada riben2 lagi. tapi kalau nak dipotong2 taktau gayanye macam mana..

yang ni pulak patent love. ada jugak yang buat patent square. terpulang la pada minat masing2 kan..

ni pun cantik.lain dari yang lain.
ada yang lagi kreatif, kadang2 bentuk kereta pun jadik.huhu...harga taktau la kan..owh! ni sungguh elegan. i heart this..sangat2...

but...
for my wedding cake, aku mntak akak tu buat macam yg bawah ni. simple jek..tak suka crowded dengan bunga2 segala.
ala2 ada riben2 gitu..
tapi tak pasti la pulak, design yg sebenarnya macam mana.
cumanya, aku pilih kek cream topping. bukan fondant cake.
kalau fondant cake boleh la buat design lawa2 macam2...
kalau cream, rasenye takdela lawa macam tu kot. akak tu la yg cakap..
tak kisahla... asal ada.
kang takde kang, ada pulak yg tanya "takde sesi potong2 kek ke?"
haru ko nak menjawab...

semua gambar sumber dr pakcik google image.

p/s : tetiba berdebar lak...haha


2 comments:

lynda said...

cantik2 kek2 ni..nyum2..:)

faratul said...

yg olast skali tu comeeeii!!