Saturday, March 28, 2009

- back to melaka -

assalam...
ingat tak hari tu ada cakap pasal aku di offer join team upgrade sistem.
sebenarnya sistem tu ssalah satu projek kat jabatan pelajaran wilayah persekutuan kuala lumpur. bermula hari isnin.
yang tak bestnya, aku dapat surat tu jam 12.30 tengah hari dan aku kena ada di jpwp jam 2.30 petang...ha????kelam kabut gila.settle hal kat sekolah.balik rush kemas beg terus drive ke jpwp.cadanganya encik zulfikri (koordinator proek) ajak aku naik dengan dia.tapi aku decide naik bas since bas ada yang belum bertolak.

sampai kat melaka hampir jam 5.menginap di grand continental.jumpa pulak dengan ina.dia ikut kursus pbs pmr sains.kalau tau dia pergi, boleh jugak sebilik dengan dia.
malam baru taklimat,kenal-kenal dengan member projek yang lain.3 orang lama dan 7 orang baru..baru aku tau macam ini situasinya kalau jpwp buat projek yang sebegini.
dan aku bersyukur jugak dapat peluang terlibat dengan projek macam ni.cuma yang sedihnya,aku dah lupa langsung segala benda programming ni..kena belajar balik from zero..

hari selasa dah tau apa yang kena buat..dapat pulak aku tugas bahagian coding.huhuhuhu....ngeri betul!!
kerja punya kerja..sempat jugak berjalan pusing bandar melaka sponsor by encik zul..hehehe...i'm back to melaka.tapi 5 hari je..okla kan...
malam terakhir,makan-makan kat alai..tempat aku makan-makan dengan kak nadiah n kak nisha dulu..ahha...memory betul...
hari terakhir,rush untuk compile semua kerja...
tengahhari bersiap repacking bag..aku tumpang encik zul sampai jpwp..alhamdulillah sampai kat rumah jam 7 lebih...

hari ni sukan sekolah pulak...
sedih...rumah kuning dapat tempat corot..takpela,at least cheer dapat nombor dua dapat kalahkan rumah merah...yeahhh!!!!long live yellow house...hahaha...

dan...
aku kena pergi kursus pulak lagi.PKJR hari isnin n selasa ni kat sepang.aduhhduhhh...
orang lain dapat cuti hari isnin.aku kena pergi kursus pulak...kesian sungguhla....
mak!!!!!

esok nak rest habis-habis.huhuhu....


2 comments:

ashlien said...

dilah, smlm akak ada dpt called dr lembaga peperiksaan tu..offer team diorg sistem gak..mcm2 alasan akak kasi, last2 akak ckp yg akak tgh pregnant...hehehe...berjaya juga melepaskan diri...hehehe

cikgu dila said...

laa ye ke kak?ok je kak diorang tu...seb baik pakai access je.itu pon nak beesepai gak kepala otak nak ngingat coding...
tapi xpela akak pn tgh pregnant..payah sket kot kan...