Wednesday, October 2, 2013

~Shaklee Collagen Powder~

Apa itu kolagen?
Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan.. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.
Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salurdarah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon, rawan sendi, dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buah pinggang, jantung serta sistem limfatik.

KENAPA SHAKLEE COLLAGEN POWDER(SCP)?
Shaklee Collagen Powder(SCP)
merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera.

Tujuh bahan utamanya digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

1. Kolagen dari Sisik Ikan Merah
Sisik Ikan Merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan,

2. Ekstrak biji Camellia japonica
Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

3. Ekstrak Pfaffia
Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camilla japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic.Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

4. Elastin dari kolagen ikan
Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik.Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik

5. Vitamin C & Vitamin B
Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel

6. Ekstrak Kekerang
Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting didalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata

7. Lactobacillus acidophilus
Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen


Antara kebaikan Shaklee Collagen Powder adalah:
  • Anti penuaan – Mengecilkan liang pori-pori yang kelihatan, menghilangkan kedutan dan garis-garis halus.
  • Melembap – Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan gatal pada muka.
  • Mencerah – Mengurangi pigmentasi, jeragat dan kulit tidak sekata.
  • Mengembalikan keanjalan – Menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut.
  • Meningkatkan pergerakan – Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang.
  • Menyubur – Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta tebal dan bersinar.
  • Menegang – Membantu menegang dan menganjalkan payudara


Haaa...punya la banyak kebaikan SCP ni. Lagi best untuk korang semua kan, bulan OKTOBER ni adalah bulan promo bagi SCP ni. beli 6 free 1 kotak SCP. Jimat berbaloi2. Apa lagi? Jom la dapatkan SCP ni. Terbaik!!


 


 
Berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi?
Hubungi : Adilah MTauket
Sid 947946
0193513200
Page FB : Jom Sihat-Pengedar Shaklee Sepang

No comments: