Saturday, May 12, 2012

- the quickening -

sejak 2 minggu lepas ibu risau je, kenapa tak rasa2 lagi anak ibu gerak2 ni...siap tanya semua kawan2 yang dah ada anak.. normal ke 5 bln ni tak rasa apa2 lagi kat perut. risau weyh...

tup2..hari rabu lepas (ok, expired punya cerita ye..huhu) tengah syok2 tido menongkat kat meja sementara menanti waktu ko-ku, ibu terasa perut bergelombang. hehe... taktau nak describe macam mana. tapi rasa lain la kalau compare perut berangin tu. lepas tu ada lah 2 minit perut rasa macam tu. dalam hati, terus teringat anak ibu kat dalam.. alhamdulillah. ibu dapat merasa momen indah ini.. terima kasih, baby...

sejak tu, aktif terus anak ibu. hehe.. awak dah ready nak main2 dengan ibu ek.. sampai terkejut2 ibu dibuatnya.. tengah2 malam pun aktif lagi.

semalam, baru lah ada peluang nak tunjuk kat ayah. yang 1st tu cuma bgtau ayah je. ayah siap tnya, geli tak? hehe.. geli la.. baby garu2 dari dalam. pagi tadi, lepas ayah balik kerja, baring2 sementara menanti azan subuh, ibu tarik tangan ayah suh rasa baby tengah gerak. seronok ayah! gelak je dia. ayah memang tak romantik, tapi ibu tau ayah happy, kan??

lepas ni misi mencari barang2 la pulak. tapi nampak gaya, baju takleh lagi, sebab ibu taktau awak boboy ke gegirl.. nnti time scan, awak jangan sorok2 tau. senang ibu nak beli baju untuk awak..

p/s : ayah, jom gi expo moms n baby kat midvalley...

3 comments:

farah keifli said...

rindu masa preggy dulu..mula2 rasa baby gerak bulan pose..4bulan lbh msa tuh..oh,indah!

farah keifli said...

rindu masa preggy dulu..mula2 rasa baby gerak bulan pose..4bulan lbh msa tuh..oh,indah!

cik dila said...

oo farah rasa baby gerak ms 4 bln..cpt ek...dila skng 5 bln++..
mmg indah!!:)