Sunday, December 6, 2009

- perlu..tak perlu..uh!pening... -

dah masuk bulan baru...tak lama lagi tahun baru pulak..kejapnye masa berlalu...

weekend ni penuh...
sabtu, my couz, non a.k.a aisyah kawen di selekoh, perak..meriah.
dan yang bestnya, dia buat sendiri baju kawen dia.skali baju nikah dan baju bertandang...giler bagus tak??cantik wooo....bagus ko,non..nti k.dila nak tempah,boleh?hihi...
mak pulak perli aku jek sebab malas nak menjahit baju sendiri...kikiki....mesin jahit baru mak tu susah la...lalalala...jgn marah, mak...

hari ni pulak kenduri muzamir, my ex-schoolmate. kat kajang..huhu sesat2 aku dibuatnya...jumpa kawan2 lain kat sana..kejap je,then terus balik kl.

skang ni kejenye duk surf internet pasal kawen2...almaklum la ye..
cantek2 sumenye majlis orang2 nih..jeles pulak aku.sebabnye macam tak terdaya je nak buat macam tu..ke ade leh pakai bajet rendah punye...??huhu...

kelmarin inche Alang call tanye pasal borang..aku tak terpikir lagi nak amik..tp since dia dah tanya, kenala amik,kan..dia pun bukannya senang nak balik kampung..best jugak kalo dia sendiri yang inisiatif nak siapkan awal2..takdela kelam kabut nanti kan..

tapi tak bincang apa2 lagi dengan inche Alang pasal majlis.tema ke..hantaran ke...
aduii...macam banyak je bendanya bila tengok blog orang2 tu...rasenya aku akan kalut tak nanti??
kakak dah offer nak buat bunga telur or door gift...tapi aku rase macam senang beli siap je..mana murah??aduh...idea tak berkembang lagi ni...

minggu ni harap dapat jumpe inche Alang.nak discuss ape yang patut...susah gak kalau jauh n jarang2 jumpa ni.tapi selalu jumpa,bosan lak...eh!dah kawen nanti macam mana pulak...ish3...
perlu ke ni?lambat lagi,kan...haish....

p/s : i'm thinking of silver with grey in lining...ok tak?

6 comments:

ayschaanur said...

babe..skng ko dh kene prepare..ni pon dh dikire lmbat tau..nnti byk sgt smalls thing yg lagi remeh comes in between..so setelkn dlu yg besar2..dh kne buat checklist dh ni..grey and silver tuh bukan lebey kurng ke??nnti nmpk cm plain laks..klo crik yg kontra ok tak??suggestion jer neh..huhuuu

cik dila said...

itu la kan...
br nak buat checklist ni...tp mcm dah byk dah...huhu...
td tnye org lain gak pasal kaler tu...diorang pn ckp mcm ko,kene carik lain kaler la pulak ni...
adeh...

hani:hafiz said...

aku pon cm2 gak awal2 ari tuh.. tp aku wat 1 buku catatan.. dlm 2, sume benda aku bubuh.. ape yg aku idamkan.. segala mcm yg aku plan nk buat, aku tulis. ape2 info yg aku dpt @ gmbr2 yg cun yg aku bkenan, aku tampal dlm buku tuh.. ko kena plan baik2.. n plg penting budget betul2.. berapa duit yg ko ade.. duit die pon ko tolng kirekan..
skrg da setel.. nk ape2 nasihat @ idea emel aku la ye.. hunny7299@gmail.com

cik dila said...

ooo...
so stat skang la nk kene wat catatan sume ek...
ok2...tq mahani...tq so much!!!
muaahhhh...

hani:hafiz said...

aku nasihatkan ko utk g beli brg kemas cepat2.. sementara habibjewels tgh wat year end sales nih.. lmbt2 beli, arge emas makin menggila nih..

cik dila said...

brg kemas ni yg lemah ni...
xcnfm lg nak beli ke tak...tp tgk dl la mcm mn...
YES dorng sm mcm YES lain ke tarikhnye ek...