Wednesday, December 16, 2009

- feel like - - - - - - -

jalan-jalan kat blog bride-to-be made me nervous.sangat2..sampaikan asik sakit perot je 2-3 hari ni sebab duk pikir mende ni la..padahal bukan apepun.macam aku tak biase wat keje last minit je.tapi masalahnya ni bukan macam keje yang selalu leh buat last minit tu.ni keje besar punye.untuk seumur hidup.arghhh!!!

sabtu lepas keluar ingat nak bincang2 ke apa..tp misi failed!!dapat cari bracelet je.tu pun cukup-cukup bajet.aduhaii...tak bermaya melihat angka-angka dalam bank tu.barang-barang lain tak beli,tak survey pun lagi.ingat next week nak start mencari.tapi yang pasti bukan dengan che Alang.keluar dengan dgn my girlfriends.hope dapat mencari at least 1 barang untuk hantaran.wish me luck.

ckecklist pun baru nak buat.here...

Borang A-Z (borang nikah, tests, course and all)
Hantaran (for her n for him)
Outfits (inc. nikah, bersanding dan bertandang - warna,aksesori,mekap)
Pelamin (untuk duduk je pun)
Doorgift
Kad Jemputan
Photographer (kalau che Alang dah berubah fikiran)
Rewang (atau Catering je kata abah)
Bilik Pengantin
Perabot

takde tema pun, tapi warna tu minta2 la berkenan di hati.memang dah tradisi keluarga aku pun, kenduri buat ringkas je.takde tema ke apa ke..ngade2 aku je nak konon sweet,ceh!!tak dilayan...


2 comments:

Cikgu Seri said...

dila...kite nasihatkan siapkan awal2..and minimise kan belanja (dan pikiran) pada bende tak penting e.g kad kawen (kalau yg grand and mahal pun org tak simpan pun)..hantaran pun, biar yg kiter boleh guna lama and sama2..kawen ni belanja bukan cam air mengalir jer..tp mcm paip pecah kena langgar dek steamroll..sedar2 dah abis...

cik dila said...

kak era...
mmg tgh nk wat bajet ni.
cuma hantaran tu xdpt nk bajet lg sbb tak xcnfm lg..tp 4 sure brg2 kegunaan, bukan yg setakat nk tnjk je.hehe...
kad kawen?kalao boleh nk fotostet je.hihi xdela...

OP dpt khidmat member sendiri.weee....cut cost!!

nway..thanks k.era...