Saturday, December 20, 2008

- syukur alhamdulillah -

salam hujung minggu buat semua....
syukur alhamdulillah dapat bernafas dengan leganya...keputusan posting dah dikeluarkan.dengan itu termaktublah aku ditempatkan di wilayah persekutuan kuala lumpur.takut?perasaan takut tetap ada,apatah lagi ditempatkan di kawasan bandar.compare dengan kawasan luar bandar,aku lebih rela ditempatkan di luar bandar.taktau kenapa..mungkin jiwa aku lebih kepada suasana tenang,damai dan alam sekitar.huhu...

namun paling aku bersyukur,tidak perlu berjauhan dengan kampung yang memerlukan aku naik flight,atau bas berjam-jam atau apa2 kenderaan yang memerlukan termenung berangan terlalu lama.hehe..

tapi..kawan2 ada jugak yang ditempatkan di sabah dan sarawak.dan kebanyakannya dari course sains dan matematik..kak nadiah, kak nisha, kinah, uni, ramai lagi...cume dari unit aku yang aku dengar akan terbang, kak yantie dan kak tin yang sememang di dalam icnya tertulis lahir di sarawak..apakan daya, perjanjian telah ditandatangani..tapi kaklin yang dapat di kuala lumpur katanya nak switch dengan kak yantie sebab suami kaklin sendiri dihantar ke sarawak..sedangkan suami kak yantie di sini.harap2 dapatla diterima oleh orang atasan..macammana ya..berjauhan dengan suami..huhu...tak terbayang olehku..

jadi..
apa persiapan ku?sekarang ni hanya menunggu surat dari jpn yang menyatakan sekolah di mana aku ditempatkan..harap2 takla di tengah2 bandar.boleh mati kutu jugak ni.manakan nak sewa rumah,jalan sesak..huwaaa....
abah pulak kata kalau dapat borneo senang kumpul duit.elaun banyak.aik??pulak dah...hari tu bukan main abah kata jauh sangat tu..siap suruh mintak sk pasir panjang lagi..ni lain pulak katanya..aduu abah...abah...aku pulak yang kepeningan...

takpelah...itu dah lain cerita.yang jelas, seperti yang tertulis di website itu,itulah keputusannya..aku hanya menerima dengan redha dan bersyukur.alhamdulillah...

kawan2?apa ceritanya...?


5 comments:

msYuz said...

tahniah~!
KL ya?sekolah menengah ke sekolah rendah?nanti ada rezeki boleh jumpa InsyaAllah.

=)

cikgu dila said...

thanks...sekolah rendah..
tapi taktau lagi kat sekolah mna..kena tggu surat..
insyaallah,ada rezeki berjumpa kita..
;)

DHIYA RUZANNA said...

ingat la sis!! wewe~~~ tuka link jum!!

DHIYA RUZANNA said...

anda suda ditagged.. sile selesaikan ye.. hehe ^^

cikgu dila said...

dhiya..
anda sudah di linked...
dan saya sudah selesaikan....huhuh