Friday, August 21, 2009

- cerita seminggu dan selamat berpuasa -

waaa....dah lama tak update..banyak jugak kisahnya minggu ni..tapi taklah hectic.hari ahad tu pegi kenduri kawen yana kat sungai besar.comel je yana n the husband so tall..kiut jek dedua...pastu jumpe plk mamat ni,hensem mcm mat salleh...tapi payah betul nak tgk senyum...sekali senyum nampak la lesung pipit dia.

tinggi kan?
ni la mamat hensem tu...tp pic tgh tak hensem plk...

-isnin-
dapat berita yang anak kak aisyah masuk icu suspect h1n1. so mlm tu aku pegi melawat dia tapi jumpa kak aisyah ngan husband dia kt lobi je..

-selasa-
macam biasa.malam tengok SETEM kat alamanda.interesting la...tapi tak ramai yang tengok.maybe sekarang ni orang takut dengan wabak yang makin teruk.aku ngan pakcik je yang tak paham bahasa..hehe..memang dari last week lagi nak tengok tapi tak kena masa.so dapatla tunai hajat.almaklum aku memang minat pengarahan kabir bhatia..ada pulak shidi ngan vanida dalam cerita tu.kelakar nya memang banyak..aksi pun ok.
next movie..final destination dgn papadom pulak...
balik malam tu awal sikit.sempat beli buah untuk makan2 kat sekolah.

-rabu-
BKG buat makan2 kat sekolah.kebetulan pulak nak sambut puasa ni.macam2 ada.alhamdulillah...
ko-ku dibatalkan.yang bestnye hari ni kitorang pakai baju korporat for the first time...ahcuunnnnya!!!haha masuk lif tekan butang yea..ada sesi penggambaran untuk majalah sekolah.memang cantiklah..hehe
time for the cikgus menggedik..hehe

malam pulak lagi sekali aku melawat anak kak aisyah.kali dapat jumpa si kecik wafi.kesian tengoknye.dah ok tapi nafas dia still laju.kecik-kecik dah kena pakai wayar berselirat macam tu.mau tak rimas nya budak tu.doa2nya kembali sihat la wafi yea...

-khamis-
sekolah buat program bacaan yaasin dengan solat hajat untuk UPSR.sebelum tu ada pulak meeting ajk pibg.kelam kabut jugak hari ni.terkejar-kejar dengan training hoki lagi..tapi ok saja..layaaannnn...saya yang menurut perintah.tapi sikit2 mau taknak ikut jugak.boleh?hehe...

-jumaat-
hari yang dinanti2 la..nak balik kampung.esok 1 ramadhan.satunya yang aku excited sangat bila bulan puasa ni,nak sahur pertama kat kampung.tak tau kenapa..kalau orang lain buka pertama.ntah..haraplah puasa kali ni dapat dijalankan dengan penuh keinsafan dan mudah...insyaallah.

jadi...
selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak..semoga kita semua dapat menjalankan ibadah di bulan ini dengan hati yang senang dan gembira.aminn....

juga..
selamat bercuti pada anak-anak,cikgu-cikgu...seminggu je tau.

lagi satu...
HAPPY BIRTHDAY to my sweet sister kak nadiah..semoga dimurahkan rezeki,dipanjangkan umur.kawen cepat dgn incek maruwan ye...kite tunggu nasi minyak akak ni...!!!

daa~

1 comment:

Aisya Humaira said...

Ya Allah, jadikanlah Ramadhan ini yang terbaik untuk kami.. Ramadhan yang sama dengan natijah yang berbeza. Selamat menyambut bulan Ramadhan buat cikgu Dila sekeluarga~