Tuesday, February 17, 2009

- kali pertama -

semalam...16 februari 2009
untuk kali pertama aku keluar untuk bertentang muka..
alhamdulillah Allah permudahkan pertemuan itu...tapi aku terpaksa juga balik cepat berbeza dengan hari-hari biasa ku...hanya kerana ini..aduhai adilah....sampai begitu sekali..

pertemuan bermula di kampung baru..membawa ke klcc untuk berjalan-jalan...
pusing-pusing sekejap,kami menuju ke tgv..slumdog millionaire menjadi pilihannya.ingatkan filem orang putih..rupanya pelakonnya adalah orang india (tetapi dalam bahasa inggeris,sedikit diselitkan bahasa hindi..)layan sajalah...cerita tentang pemuda kampung yang diragui kerana berjaya memenangi 10000 rupee..yang mana sebenarnya dia menjawab soalan-soalan "who wants to be a millionaire" tu hanya berdasarkan pengalamannya sejak kecil...ermm..quite interesting.tapi kan..ada part yang buat aku boleh termengantuk jugak..heheh..apa punya bahasa la...

eh..patah balik cerita pertemuan itu...
usai menonton wayang kami menuju ke ampang park.jalan...makan...
berita buruk...aku baru teringat aku tertinggal handphone di toilet...arrghhhhh....
hanya kerana sifat lalaiku,aku kerugian...aduhhh...macam mana boleh lalai..itulah..kalau satu benda tu nak jadi,kan..

masa makan,satu soalannya yang aku rasa agak pelik
"bila cuti sekolah akhir tahun?"
ku jawab bulan sebelas...bila ditanya bali kenapa soalan itu..
dijawabnya..."saja nak tahu.."
hurmmm....pelik tu..
habis makan aku menghantarnya di puduraya..dan aku kembali ke kampung baru..
sebelum bas berjalam,dia menelefon...
bertanyakan sesuatu yang penting...
aduhh...terlalu awal rasanya...aku perlukan kak gie!!!!
dan akhirnya...aku hanya berdoa biar Allah yang menentukannya...


p/s : tapi...aku juga bahagia... ;)

5 comments:

HajahFizah said...

ececeh...amboi....dating sakan ye...klah..mudah2n dilla dapat apa yang terbaik dlm hidup k...wanna share that gud news wif me ha...heeh

Aisya Humaira said...

Assalamu'alaikum WBT... amboi diaaaa. Hehe dating ngan abe wer ke? Moga pasni dapat undangan makan nasi minyak kat Sg. Besar. Maklum la akak da jadi orang SB~

cikgu dila said...

aduhduh kak pija...xdela sakan pn...hehe
nway thanks..=)

kak fiza..
waalaikumussalam...lambat lg la undangan tu kak...insyaAllah kalau jadi,akan djmput...hehe..

ayschaanur said...

ey dilaa..gi nge'date' ker??sape insan bertuah tuh..senyap2 je ko kan..b'tambah laa koleksi kad kawen aku thun neh..huhuuu

ashlien said...

ooo, dilah..patut laa aritu tye trend kaler bj pengantin ek...member kunun..xper2, klu jd jgn lupa jemput akak ek =P