Wednesday, August 17, 2011

- kelam -

sesuai dgn tajuk, blog ni dah kelam dah...sekali skala je updatenya..pemaleh punya tuan tanah...
haii...entahla sejak dua menjak ni, malas betul nak update blog. sejak tahun ni la..sapa yg tau perasaan hatiku ini?huhu...

ok ni update secara total.

1. sekolah
semua ok je. cuma lately banyak plk program.. agak bebizian di situ. tak menyempat nak siapkan projek hobi baru. bersalah..bersalah.. kelas pun makin bertambah dgn kelas LINUS tahun 1. letih la sikit mengadap budak2 tak paham bahasa aku ni..huhu

2. TTC
sekarang buat secara natural je.go with the flow.BBT pun dah tak buat.tawakal je la.

3. personal life
macam biasa. balik kerja, masak dgn riang rianya. serve. makan dgn seronoknya. haha...membolat la kau.. sebelum puasa pun sempat bercuti kt Hulu Langat. plan bebudak shift EnAlang sebenarnya. tapi best la.dah lama tak mandi sungai...sejuuukkkkk....

4. Ramadhan
macam biasa. terus terang aku rasa macam berpuasa hari biasa. mungkin sebab kami ni bukannya nak makan sangat kuih muih, desert2 segala. (tapi suka no nak membuatnya..) so, berbuka macam dinner hari2 biasa..sahur pun, panaskan lauk berbuka je.simple.

oh ye...semalam baru la sekali berbuka kat luar. in the meaning of dating berdua berbuka kat luar.haha...lama dah tak dating tau... ajak enAlang, dan dia memilih nak makan kat Bagan Lalang. haiii...hari cuti pun aku lalu jalan ni nak gi keje..uhuk3...tapi sebelum tu kami pegi seremban dulu. gi pakar kulit nak tgk problem aku ni haa...tak sudah2...

sampai awal di Bagan Lalang, so kami pusing2 pantai dulu. dah dekat2 barula pilih kedai dan lauk.ready nak berbuka..dah abes makan, rasa full..sbb dah lama tak makan banyak2 macam tu..alhamdulillah...

balik, terus ngantuk tak hengat...nasib baik hari ni cuti...rehat..hihi
bergambar dulu sambilmenikmati sunset...

menunggu waktu berbuka...

menu kami-sotong goreng tepung, kerapu goreng cili, sup kosong, air tembikai...

peneman kami semalam...berebut2..

tinggal kepala je...alhamdulillah....


hmmm....seronok dapat sekali sekala berbuka di luar...
hari ni nak masak kari kawww kepala ikan jenahak...beli sebelum berbuka semalam. requested by enAlang...nyummm...

2 comments:

deqnoor said...

sedap ye kt bagan lalang tu. hmm... nanti DN try :)

cik dila said...

dn...byk kedai makan...taktau la mana yg paling sedap...semalam makan kedai kecik je.tp setakat ni kedai seafood wak lan ok la...